Substack, TikTok yıldızlarını platformuna çekmeye çalışıyor

Şirket, bir grup yaratıcıya “TikTok kanallarını Substack şovlarına ve topluluklarına dönüştürmeleri” halinde ücretsiz tanıtım ve diğer hizmetleri sunacak yeni bir “yaratıcı stüdyosu”nu duyurdu. Program, haber bülteni şirketinin metin haber bültenlerinin ötesine geçme yönündeki daha büyük çabasının bir parçası.

Zamanlama aynı zamanda TikTok‘u ABD’de yasaklayabilecek bir yasa tasarısının yasalaşmasından sadece birkaç hafta sonra geldi ancak Substack planlarının tedbirle ilgisi olmadığını iddia ediyor. Substack’tan Austin Tedesco bir blog yazısında şöyle yazıyor: “TikTok yasa tasarısı veya sürekli değişen algoritmalar nedeniyle oluşan panik nedeniyle bu bursu tanıtmıyoruz.”

Substack, TikTok yıldızlarını platformuna çekmeye çalışıyor

Bunun, yaratıcılar için “güvenilmez ortaklar” olduğunu söylediği tüm “reklam tabanlı platformların” yerine yenisini bulmakla ilgili olduğunu söylüyor. Substack’in yaratıcılar için nasıl daha iyi bir yuva yaratmayı planladığı belli değil ancak yaratıcı stüdyosundaki katılımcıların deneyimi muhtemelen gelecek planlarını şekillendirecek. Şirket şimdilik program için on TikTok yaratıcısını işe alıyor. Kabul edilenler, Subsatck‘ın ortaklık ekibinden prodüksiyon yardımı ve halkla ilişkiler hizmetlerinin yanı sıra “ayrıcalıklı özelliklere” ve “beyaz eldiven hizmetine” erişim alacaklar.

Şirket, programdaki içerik oluşturucuların hala TikTok, Instagram ve diğer sosyal kanallarda paylaşım yapabileceklerini ancak Substack’in “ücretsiz ve premium içerik için birincil ana üs” olması gerektiğini söylüyor. İçerik oluşturucuların ayrıca Substack Chat üzerinden abonelerle etkileşime geçmesi de bekleniyor.

Substack bir süredir video özelliklerini öne çıkarıyor ancak bu duyuru, hizmetini videoyla ilgilenen yazarlar yerine genellikle geleneksel sosyal medya platformlarında bulunan içerik oluşturuculara genişletmek istediğinin en açık işareti. Şirket aynı zamanda TikTok’un ABD’deki belirsiz geleceğinden yararlanmaya çalışan son şirket de olmayacak. YouTube ve Instagram, TikTok’un yeteneğini ortaya çıkarmak için daha iyi bir konumda olsa da Substack, ödeme duvarlı içerik sunmak isteyen yaratıcılar için bir alan açabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx