Çin’den 6G tabanlı elektronik savaş silahı

6G Teknolojisiyle İlgili Yeni Sistem Modern Radar Ekipmanlarına Karşı Avantajlar Sağlıyor

Son araştırmalara göre, araştırmacılar radyo sinyali işleyen yeni bir sistemin, modern radar ekipmanlarına karşı avantajlar sunduğunu iddia ediyor. Bu sistemin, düşman rölelerini engelleyebileceği ve ABD yapımı F-35 gibi gelişmiş savaş uçaklarının pilotlarını şaşırtabileceği belirtiliyor.

Çin’in optik alanında yayın yapan hakemli dergisi Acta Optica Sinica’da yayımlanan bir araştırmaya göre, bu yeni silah aynı zamanda kısa sürede büyük miktarda bilgi iletmek için bir iletişim cihazı görevi görebiliyor.

Araştırmacılar, bu sistemin “eşzamanlı bir şekilde aynı frekans üzerinden iletişim kurma ve bozma yeteneklerine” sahip dünyanın ilk sistemi olduğunu belirtiyor.

6G teknolojisi, mevcut 5G sistemlerine göre daha yüksek hız, daha düşük gecikme süresi ve daha fazla kapasite sağlayan en yeni nesil iletişim ağlarını temsil ediyor. Bu teknoloji, veri aktarım hızlarını 100 Gbps’ye çıkarabilir ve gecikme süresini 1 milisaniyenin altına düşürebilir, bu da 5G’nin kapasitesini bin kat artırabilir.

Son gelişmeler, 6G’nin foton ve elektronların birlikte işlenmesini sağlayarak mikrodalga fotonik sistemleri kullanmasını mümkün kılmasıyla gerçekleşiyor. Bu sistemlerden biri, yüksek performanslı radyo frekansı (RF) sinyal işleme alanında umut vadeden bir çözüm sunan mikrodalga fotonik filtre (MPF) olarak adlandırılıyor.

Bu yeni teknoloji, iletişim engelleme işlevine sahip yenilikçi bir mikrodalga fotonik radyo frekansı cihazını tanımlayarak yeni nesil elektronik savaş alanında çığır açan bir yaklaşım sunuyor.

Araştırmacılar, sistemdeki sadeleştirme ve işlevsel geliştirme arasındaki çelişkiye rağmen, yeni cihazın bileşenlerini ve güç tüketimini azaltarak sinyal kalitesini ve işleme kapasitesini artırmayı umuyor.

Son gelişmeler, Çin’in 6G iletişim teknolojisi alanındaki hakimiyetini vurgularken, ülkenin bu alanda dünya çapında en geniş patent koleksiyonuna sahip olduğunu gösteriyor.

Related Posts

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

Kanser hücrelerini yok eden nanoteknoloji!

Uzmanlar, nanorobotların klinik uygulamalara geçişi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nie, “Toksisite ve uzun vadeli etkiler konusunda daha fazla veri toplanmalı” derken, Prof. Dr. Gao, teknolojinin maliyet etkinliğini …

Microsoft’un neden sualtı veri merkezleri var? İşin uzmanları anlattı

Microsoft’un sualtı veri merkezleri projesi Project Natick, teknoloji dünyasında yankı uyandıran bir deney olarak 2013 yılında başladı. Amaç, geleneksel veri merkezlerinin yüksek enerji tüketimi ve çevresel etkilerini azaltarak daha sürdürülebilir …

Dans eden robotlar gerçek mi? İşin uzmanları anlatıyor

Boston Dynamics’in dans eden robotları, sosyal medyada viral olan videolarıyla bilim ve teknoloji dünyasını adeta büyüledi. Spot ve Atlas gibi robotların karmaşık dans hareketleri, izleyenleri hem hayran bıraktı hem de bir soruyu gündeme taşıdı: Bu …

Trump’tan ‘Tiktok’ kararı

ABD Başkanı Trump, sosyal medya platformu Tiktok’un engellenmesine dair kanunun uygulanmasını 90 gün süreyle erteleyen kararnameyi imzaladı.

OpenAI’ın yeni modeli o3-pro kullanıma açıldı

OpenAI yeni en güçlü akıl yürütme modeli olarak duyurduğu o3-pro’yu kullanıma sundu.