Aşırı sıcak günlerde geceleri de su içmek gerekebilir

İklim Değişikliği ve Sağlık Uzmanından Su Tüketimi Uyarıları

Prof. Dr. Kiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iklim değişikliğiyle birlikte tüketim alışkanlıklarının da değiştiğini vurguladı. Sıcak ve soğuk hava dalgalarının sadece tabiatı değil, insanları da etkilediğini belirten Kiraz, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Türkiye’de sıcaklık ve nemin artmasıyla tropikal gecelerin uzun süreliğine görülmeye başladığını söyleyen Kiraz, şunları dile getirdi:

“Nem ve sıcaklığın arttığı uzun süreli güneş ışığı olan gecelerde su tüketimi önemlidir. Bu nedenle yatak odanızda su bulundurun. İklim değişikliğinin etkisiyle böbrek sağlığı sorunlarının genç yaşlarda baş gösterebileceğini unutmayın. Bu sebeple, düzenli olarak böbrek sağlığı testlerinizi yaptırın. Eğer böbrek fonksiyonlarınızda bir düşüş fark ederseniz, beslenme ve su tüketiminizi gözden geçirin.”

Dünya Sağlık Örgütü’nün iklim değişikliği konusundaki uyarılarına dikkat çeken Kiraz, gelecek yıllarda yaşlı ölüm oranlarında artış olabileceğini belirtti.

Kiraz, aşırı sıcaklar, soğuklar, hava olayları ve kalitesiz su tüketiminin böbrek hastalıklarına yol açabileceğini vurgulayarak, kendi araştırmalarını bu konu üzerine yoğunlaştıracağını söyledi.

Su tüketiminin öneminin altını çizen Kiraz, şunları ekledi:

“Böbrek fonksiyonlarınızı kontrol ettirin ve temel böbrek fonksiyon değerlerinizi öğrenin. Bu testleri düzenli aralıklarla yaptırın. Doktorunuz beslenme ve su diyeti önerilerinde bulunursa, bu önerilere uyun. İklim değişikliği ani etkilerle karşımıza çıkabilir. Sağlığınızı korumak için dikkatli olun.”

“Yeryüzü sularından yer altı sularına doğru geçiş yapıyoruz”

Kiraz, su tüketiminin azalmasıyla ilgili uyarılarda bulunarak, dip sularının kirliliği nedeniyle kuyu veya tulumba suyunun dikkatli tüketilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, şu önemli noktalara dikkat çekti:

“Su kaynaklarının durumu değişebilir. Suların içeriği ve tadı farklılık gösterebilir. Eskiden içtiğiniz suyu kaynatmadan tüketmeyin. Eğer kaynatmanın yeterli olmadığını düşünüyorsanız, suyu bir laboratuvara analiz ettirin. Dezenfeksiyon için klor kullanımını ihmal etmeyin. İklim değişikliği nedeniyle su kaynaklarımız azalıyor. Su tüketimi konusunda dikkatli olun.”

Related Posts

Uzmanından “Kene riski şehirlerden çok kırsalda yüksek” uyarısı

Uzmanından “Kene riski şehirlerden çok kırsalda yüksek” uyarısı

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Hep yorgun, kızarık gözleriniz mi var? Nedeni en yaygın hastalık olabilir

Kuru göz hastalığı, gözde batma, yanma, kızarıklık ve bulanık görme gibi belirtilerle yaşam kalitesini olumsuz etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Tunç, kuru gözün nedenlerini ve kişiye özel tedavi yöntemlerini anlattı.

Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

Melis Fis Skolyoz neden olur? Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, skolyoz hikayesini anlattı. 

Okinawa’dan Sardunya’ya: Mavi Bölgeler’in sırrı

Japonya’dan Kosta Rika’ya, Yunan Adaları’ndan Kaliforniya’ya… Dünyada bazı yerler var ki insanları 100 yaşına ilaçsız ulaşıyor. Neden? Beslenmeden sosyal bağlara, hareketten amaç duygusuna… Mavi Bölgeler’de yaşayanlar yaşlanmıyor demeyelim ama çok yavaş yaşlanıyor.

MS hastaları ve doktorlar farkındalık etkinliğinde bir araya geldi

Türkiye Multipl Skleroz (MS) Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte MS hastaları ve hekimler hem hastalığın güncel durumunu değerlendirdi hem de sanat atölyesi ve nefes egzersizleriyle farkındalık çalışması yaptı.